Diamond blinker

Ud over pragt og pragt, verden af diamanter udvikler sig på stirred grunde. Når bålet er så vigtigt, kolliderer interesser. Men teknologi udvikler sig efter sin videre kurs. Her er nogle interessante off-stage begivenheder i diamantindustrien og innovationer inden for teknologi.
De Beers sagsøges af lederen af Diamond Bourse
Derek Parsons, formanden for Diamond Bourse sydøstlige USA har indgivet en retssag mod De Beers, på opladning af selskabets tilsidesættelse af amerikanske konkurrenceret. Deres Supplier of Choice-politik sætter de amerikanske forhandlere i en ufordelagtig situation.
Dragten blev ikke iværksat for Miami bourse men for diamant forhandlere i USA, fordømmer de kriterier, som De Beers gør salget – de ville sælge kun til deres sightholders, modvirker ikke-sightholders og holde priserne kunstigt høje på et ikke-konkurrencedygtigt niveau.
Diamant minedrift udvider
De Beers holder kontrol på kun 50% af markedets roughs
Diamond stigende priser har stimuleret efterforskning og minedrift i flere lande som Canada, Rusland, Angola, Indien, Brasilien. Ikke desto mindre, omkring 40% af diamanter stadig kommer fra Botswana og Sydafrika. De Beers’ kontrol på uslebne diamanter markedet blev erklæret til er faldet fra 70% til omkring 50%.
Canada, Rusland og vest og Centralafrika betragtes af specialister en vigtig kilde til potentielle diamant. Indien og Brasilien er fast af geologer også skyldes, at de er kendt for at have været en diamond kilde i fortiden.
Den største diamant reserve af Afrika lever i ekstrem fattigdom
Selv om den fjerdestørste producent i verden af værdi og indehaver af den største diamant forbeholder sig i Afrika. Angolas pr. indbygger brutto nationalindkomst BNI er vurderet til $650 årligt. Mennesker ‘ s vigtigste transportmiddel diæter er landbrug.
Diamant sektor har været hårdt ramt af den lange krig og perle smugling. Endnu udgør den stadig en meget vigtig potentielle drivkraft for økonomisk udvikling. Siden 2002, da konflikten mellem regeringen og UNITA oprørsbevægelsen sluttede, udvikling af sektoren er blevet en national prioritet og regeringen har allerede foretaget ændringer til diamant sektor forordninger. Alvorlige sanering og investering er nødvendig på dette område. I øjeblikket, håndværksmæssige minedrift opererer i Angola og det bringer meget ringe økonomiske fordel til lokalsamfundene.
Stigende konflikt i Rusland mellem diamond kuttere og minearbejdere
Det russiske selskab Alrosa er den største diamant minearbejder i verden uden for De Beers. Diamond kuttere beskylde Alrosa favorisere eksport og giver større sten for det udenlandske marked og tilbyder kun små diamanter til det indre marked. På den anden side siger Alrosa, at kuttere ikke kan tillades at vælge sortiment af størrelse, de ønsker.
Resultatet er, at russiske kuttere køber millioner dollars i ru sten fra Sydafrika hver måned. Russiske producenter havde en produktion af $1,1 milliard i 2003, og Alrosa er anslået til at producere omkring 2 milliarder dollars værd uslebne diamanter i år.
Find-diamanter computerprogram
Partition virksomheder har arbejdet sammen med De Beers company og University of Queensland at udvikle et program, der kalibrerer tæthed separator x-ray sorteringsmaskinerne mere præcist, dermed maksimere diamond udbytte. Partition vil fremvise deres produkter på Electra Mining 2004 udstilling i Johannesburg.
De Beers sightholders
Sightholder virksomheder skal opfylde forskellige kriterier såsom en høj grad af ekspertise i værdiansættelse af uslebne diamanter, høj erfaring i skæring og polering. De Beers har 125 sightholders til hvem de forsikre en månedlig direkte forsyning af uslebne diamanter og fra hvem de indsamler omkring $ 600 millioner. Privilegiet at være en sightholder virksomhed er omhyggeligt bevaret, som værende en sightholder betyder at være “på kort”, ellers levering af diamanter kan blive faretruende knappe for virksomheden. Det er hvorfor de tilbudte diamanter vil til sidst købt uanset deres kvalitet-pack diamanter kan argumenteres på men de er meget sjældent afvist, da sightholder ikke råd til at miste sin status og bryde forholdet til De Beers Diamond Trading Selskab, relation, der er afgørende for virksomheden.
I Japan er det eneste selskab udpeget som sightholder Tasaki.
Innovative supplerende grading værktøj
En ny funktion vil blive tilføjet i klassificering rapporter: til lys ydeevne. Selv om begrebet måle lys udførelsen af diamanter er blevet indført for seks år siden, blev denne standard af diamant evaluering aldrig indført i de klassificering rapporter af diamant klassificering laboratorier. GemEx Systems, Inc. Wisconsin og EGL USA New York vil give en kombineret diamant klassificering rapport til diamond kunder – udover certificering af 4Cs, dens lys ydeevne skal måles. Den særlige rubrik i rapporten vil indeholde resultaterne af diamant analyse under seks forskellige belysning vinkler.
GemEx lys ydeevne betænkning gør forskellen mellem diamanter med lignende 4C karakteristika, der kan afvige i glans, brand og funkle. Analysen er resultatet af en patenteret Spektrofotometer teknologi baseret på den edb BrillianceScope, der måler diamonds’ glans, brand og funkle, leverer en kraftfuld værktøj til at skære, salg, opkøb og markedsføring af fine diamanter.